Crteži za potrebe izrade prijave patenta

Želite zaštiti Vaš izum patentom, ali niste sigurni što je sve potrebno za prijavu patenta? Javlja Vam se tisuću pitanja: kakva je procedura prijave patenta, kako izraditi crteže za potrebe izrade prijave patenta, što učiniti nakon prijave i hrpa drugih pitanja.

Osim1 opisa izuma, patentnih zahtjeva, koji su ujedno i najsloženiji i najzahtjevniji dio prijave patenta, potrebni su i crteži. Svakom izumitelju preporuča se da za izradu patentne prijave koristi uslugu ovlaštenih patentnih zastupnika. Crteže za potrebe izrade prijave patenta, osim ovlaštenih patentnih zastupnika, izumitelj može izraditi i sam u CAD programu (tehničko crtanje) ili sličnom. Za prijavu patenta potreban je najmanje jedan crtež, ali poželjno je da je izum prikazan na više crteža kako bi se prikazali dijelovi izuma koji su navedeni u patentnim zahtjevima te kako se oni uklapaju zajedno u cjelinu.  Kako bi Vaš crtež bio prihvaćen i kako bi Vaš patentni zastupnik mogao izraditi opis izuma, što je uvjet za bilo koju prijavu patenta, crteži moraju biti izrađeni prema uputama za izradu crteža za potrebe izrade patentne prijave.

Patentni crteži nisu jedina vrsta crteža koje izumitelj treba imati u obziru. Nakon što je prijava patenta izvršena, kako bi zainteresirao potencijalne kupce, izumitelj bi trebao razmišljati i o 3D vizualizacijama inovacije i  fotorealističnim prikazima prototipova proizvoda u konkretnoj primjeni. Ovakav način promoviranja proizvoda i pridobivanja potencijalnih kupaca je 10 do 100 puta jeftiniji od izrade stvarnog prototipa proizvoda.

 

PRETVORITE VAŠE IDEJE U VRIJEDNU IMOVINU

NAZOVITE VEĆ DANAS NA 040/499 401

Zahtjev za ponudom
Dogovorite savjetovanje